Monthly Archives June 2014

Redimensionare: layouturi fixe, variabile si auto-ajustare

Atunci cand desenam cu creionul pe hartie primele noastre blocuri de layout, am explicat ca dreptunghiul exterior in care desenam reprezinta blocul container. In designul tiparit, blocul container este un obiect fizic, de exemplu o carte de vizita sau un panou. Pe web, container-ul nostru este fereastra browser-ului.

Ar trebui ca designul sa umple fereastra browser-ului sau ar trebui sa aiba o latime impusa? Decizia aceasta chinuieste designerii web inca din vremurile cand foloseam tabele si fisiere de tip spacer.gif pentru a aranja continutul paginii web. OK, fie, poate nu acum mii de ani, insa este totusi o controversa foarte veche.

Latimea fixa

Daca ati inceput layoutul dumneavoastra cu 960 Grid System despre care am vorbit mai devreme, este foarte probabil sa va indreptati catre un lay...

Vezi

Tendinte fresh

Daca va simtiti intr-atat de coplesit de resursele mentionate anterior incat si examinarea posibilitatii de a incepe o arhiva pentru inspiratie va depaseste, petreceti cateva minute navigant pe acele site-uri. Uitati-va dincolo de culori si texturi, la casetele care alcatuiesc layoutul si incercati sa identificati idei standard si tendinte de design. In acest fel, am inceput sa observ cateva tendinte care par sa iasa la iveala in layouturile site-urilor web.

Stil “Revista fara blocuri de navigare”

Pe web, tindem sa ne concentram mai mult pe atingerea scopului si sa consumam informatia pe bucatele. Blocul de navigare de pe site ne da posibilitatea sa fim rapizi, eficienti… si dezordonati...

Vezi