Culoare – Introducere

Ca si atunci cand dezamorsati o bomba, si atunci cand va straduiti sa creati un site cu un aspect decent, daca alegeti culoarea gresita – vai de voi! OK, poate ca selectarea culorii nepotrivite pentru site-ul unui client nu este echivalenta cu o condamnare la moarte. Insa poate omori in fasa cariera dumneavoastra in domeniul designului web.

Alegerea culorilor nu este o chestiune simpla. Trebuie luate in calcul consideratii estetice, de identitate si de usurinta in folosire. Si, pentru a inrautati lucrurile, majoritatea ecranelor moderne pot afisa mai mult de 16 milioane de culori. Adica un numar infinit de combinatii oribile de culori care pandesc dupa colt.

Din fericire, nu este nevoie sa fiti un consultant care poarta dupa el un paletar pentru a face alegeri bune in ceea ce priveste culorile. Este disponibila o ambundenta de informatii, de la principii psihologice emotionale(cum imi place sa le spun) la teorii ale culorii testate si pe care va puteti baza, care va vor ajuta sa faceti alegerile corecte in ceea ce priveste culorile.