Fonturi dingbat

Cand cautati ilustratii si elemente vizuale pentru a le incorpora in designul site-ului, ar trebui sa examinati si fonturile dingbat sau simbol. In zilele de inceput ale tiparului, caracterele dingbat erau ornamente folosite pentru a separa textul tiparit si a umple spatiile albe. Fonturile dingbat initiale contineau mai ales ornamente florale si simboluri folosite in mod obisnuit; oricum, conceptul de dingbat s-a schimbat radical odata cu revolutia digitala a fonturilor. Acum, orice fel de grafica paote fi atribuita unor caractere intr-un font dingbat.

 

In timp ce aceste fonturi nu sunt de prea mare folos din perspectiva caracterelor, ele pot fi folositoare ca grafica vectoriala si pictograme. Din moment ce fonturile constau in forme vectoriale scalabile, simbolurile dingbat pot fi convertite in contururi in Photoshop sau Illustrator si apoi redimensionate, dezmembrate si manipulate fara pierdere de calitate. Singura problema cu folosirea acestor fonturi este ca va trebui sa stiti dupa ce caracter sa va uitati. Ocazional, imi aduc aminte de o sageata sau un simbol dintr-un font dingbat si tastez jumatate de alfabet pana gasesc ce vreau. Din fericire, cele mai multe fonturi dingbat au o tema, astfel incat este simplu sa va amintiti in ce font era glifa respectiva, chiar daca este greu de gasit respectivul caracter.

Cand oamenii se gandesc la dingbat , primele fonturi care le vin in minte sunt Wingdings sau Webdings, cele care vin preinstalate in Windows. Exista sute de alte fonturi dingbat pe internet. Cateva exemple in imaginea de mai jos.