Fonturile contemporane

Fonturile contemporane, cunoscute ca display, ornamentale sau fantasy, reprezinta vasta majoritate a fonturilor gratuite pe care le gasiti online.

Unele fonturi din aceasta categorie sunt versiuni modificate ale fonturilor serifate sau neserifate populare, iar unele sunt idei complet noi, care pot fi descrise drept arta conceptuala, mai curand decat creare de fonturi. Prin natura lor, aceste fonturi sunt mai putin lizibile decat colegele lor, dar cand sunt folosite cumpatat, pot adauga personalitate si pot face designul mai intuitiv. Cateva exemple de fonturi contemporane sunt prezentate in imaginea de mai jos.

Uneori, un loc bun pentru a folosi fonturi contemporane este ca start pentru designul logoului. Ca si in cazul alegerilor din design, inainte de a alege un font contemporan, trebuie sa va ganditi la cererile clientului dumneavoastra si la grupul tinta. Cei mai multi clienti au deja o forma de branding existenta si alegerea unui font bizar sau nepotrivit poate face praf imaginea companiei. Chiar si asa, este cel mai bine sa va pastrati mintea deschisa cand veniti cu propuneri pentru designul site-ului. S-ar putea ca cei pentru care lucrati sa vrea sa va indeparteze de imaginea sa corporatista.