Layout si compozitie

Pentru multi dezvoltati web, inclusiv pentru mine, partea cea mai intimidanta din procesul de design este inceputul. Imaginati-va pentru o clipa ca stati la birou si nu vrei altceva decat o cana de cafea si cartea de vizita a unui potential client care are nevoie de un simplu site de firma. De obicei, o carte de vizita spune foarte multe despre identitatea unei companii si poate fi solosita ca inspiratie pentru design.

Din pacate, nu este cazul cartilor de vizita simple(de ex. Smith’s Services). Este alb cu negru, numai text, fara personalitate. Ce mai incoace-incolo, aproape o panza neinceputa! Cum porniti de aici? Aveti nevoie de un plan… trebuie sa il contactati pe Dl. Smith. Cu ajutorul unor informatii importante de la client despre continutul cu care va trebui sa lucrati, veti putea sa creati un layout si design de succes.

Oricine – indiferent de cat talent artistic are – poate sa creeze un design care se potriveste si care arata bine – nu are nevoie decat de putina experienta si de punerea in valoare a cunostintelor despre principiile de baza ale unui layout. Asa ca pornim cu fundamentele si, pana va dati seama, veti avea bazele necesare pentru a realiza site-uri de calitatea celor expuse in galerii.