Surse de insipiratie

Doar pentru ca layouturile cu bloc de navigare pe coloana din stanga, din dreapta si cu trei coloane sunt intalnite cel mai des in solutiile de design ale majoritatii paginilor web, nu este necesar sa va simtiti limitati la aceste layouturi. A fost creata o abundenta – da, o abundenta – de site-uri cu prezentari de solutii de design si tipare de design pentru a afisa idei noi si inovatoare care v-ar putea ajuta sa fiti original, inclusiv cele care urmeaza:

Unmatched Style la http://unmatchedstyle.com

Exista o multime de galerii CSS minunate. Unmatched Style este mai selectiv decat altele, iar podcast-urile video si interviurile sunt si ele interesante.

CSS Drive la http://cssdrive.com/

La fel ca Unmatched style, CSS drive este o galerie de solutii CSS. Ceea ce o diferentiaza este faptul ca fac foarte bine categorisirea site-urilor prezentate pe baza schemelor de culoare si a layoutului.

Design Meltdown la http://designmeltdown.com/

In perioada 2005-2009, Patrick McNeil a colectionat si a catalogat mii de solutii de design web interesante. A publicat doua carti, iar site-ul Design Meltdown este in continuare o sursa nemaipomenita de inspiratie.

Pattern Tap la http://patterntap.com/

Spre deosebire de primele trei exemple, Pattern tap este mai degraba o galerie de modele de interfete decat de site-uri intregi. Aici veti gasi colectii de stiluri de navigare, formulare de contact, modele de paginare, tab-uri si multe altele.

Yahoo Design Pattern Library la http://developer.yahoo.com/ypatterns/

Asemanator cu Pattern Tap, dar cu mult mai putine exemple si variatii. Yahoo Design Pattern Library este un loc nemaipomenit unde puteti invata despre elemente standard de interfata cu utilizatorul.